Wow vilken linscurry!

KockJohan S.
RankingSvårighetsgradLätt

Både nyttigt, gott och dessutom väldigt enkelt att göra storkok! Maträtten är väldigt flexibel och det fungerar fint att lägga till/ta bort ingredienser efter eget behag.

Antal portioner4 portioner
Tillagning40 minTotal tid40 min

Ingredienser
 4 portioner ris
 2 dl torkade röda linser
 1 gul lök
 1 msk riven färsk ingefära
 1 tsk sambal oelek
 1 msk vegatabilisk olja
 3 vitlöksklyftor
 ½ msk curry
 2 tsk tomatpuré
 5 dl grönsaksbuljong
 400 ml koksmjölk
 ½ blomkålshuvud
 250 g körsbärstomater
 1 lime
 salt
 peppar
 100 g spenat
 1 dl cashewnötter

Steg för steg
1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2

Skölj linserna och låt dem rinna av.

3

Skala och hacka den gula löken. Skala och riv ingefäran.

4

Fräs den gula löken och sambal i olja i en stor kastrull. Pressa ner vitlök och rör i ingefära, curry och tomatpuré. Tillsätt linser, buljong och kokosmjölk. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 minuter under lock.

5

Skär blomkålen i mindre bitar. Lägg ner dem i kastrullen och koka ytterligare ca 10 minuter.

6

Skär tomaterna i halvor och limen i klyftor.

7

Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenat och tomater.

8

Servera linscurryn med ris, nötter och limeklyftor.

Ingredients

Ingredienser
 4 portioner ris
 2 dl torkade röda linser
 1 gul lök
 1 msk riven färsk ingefära
 1 tsk sambal oelek
 1 msk vegatabilisk olja
 3 vitlöksklyftor
 ½ msk curry
 2 tsk tomatpuré
 5 dl grönsaksbuljong
 400 ml koksmjölk
 ½ blomkålshuvud
 250 g körsbärstomater
 1 lime
 salt
 peppar
 100 g spenat
 1 dl cashewnötter

Steg

Steg för steg
1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2

Skölj linserna och låt dem rinna av.

3

Skala och hacka den gula löken. Skala och riv ingefäran.

4

Fräs den gula löken och sambal i olja i en stor kastrull. Pressa ner vitlök och rör i ingefära, curry och tomatpuré. Tillsätt linser, buljong och kokosmjölk. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 minuter under lock.

5

Skär blomkålen i mindre bitar. Lägg ner dem i kastrullen och koka ytterligare ca 10 minuter.

6

Skär tomaterna i halvor och limen i klyftor.

7

Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenat och tomater.

8

Servera linscurryn med ris, nötter och limeklyftor.

Wow vilken linscurry!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *