Vegansk pad thai

KockJohan S.
RankingSvårighetsgradMedel

Pad thai är en klassisk thailändsk maträtt som är mild i smaken. En favorit hos många svenskar både i Thailand och i Sverige!

Antal portioner4 portioner
Förberedelse30 minTillagning30 minTotal tid1 h

Ingredienser
 200 g tofu
 1 msk maizena
 4 msk olja
 300 g risnudlar
 1 gullök
 3 vitlöksklyftor
 1 röd peppar, chili
 1 morot
 180 g böngroddar
 1 lime
 4 msk sojasås
 2 salladslökar
 100 g rostade och saltade jordnötter
 1 msk chiliflakes
Dressing
 1,50 msk socker
 2 msk tamarindpasta
 2 msk chilisås

Steg för steg
1

Press tofun i 30 minuter mellan två rena kökshunddukar med en tyngd ovanpå. Vätskan ska pressas ut och tofun bli fast. Skär tofun i 1 cm kuber. Häll över maizena så att kuberna täcks helt.

2

Lägg risnudlarna i blöt, följ anvisningarna på förpackningen.

3

Blanda samtliga ingredienser till dressingen i en skål.

4

Ställ wokpannan på högvärme och tillsätt önskad mängd matolja. När pannan och oljan är varm tillsätt tofun och sänk till medelvärme. Rör om då och då tills tofun är lätt gyllenbrun. Lägg över på ett fat.

5

Koka upp risnudlarna i 3 minuter eller tills de är mjuka, men inte genomkokta. Låt nudlarna rinna av och skölj under kallt vatten. Ställ åt sidan.

6

Hacka lök, vitlök och chili. Skala morot och skär den till mynt. Ställ wokpannan på högvärme och tillsätt önskad mängd matolja. När pannan och oljan är varm tillsätt lök, vitlök, chili och morot och fräs under omrörning i 3 minuter. Tillsätt nudlarna, dressing och en skvätt vatten och koka i några minuter tills alla grönsaker börjar mjuknar. Lägg i tofun och böngroddarna.

7

Pressa i saft från lime. Tillsätt sojasås och fräs tills grönsakerna har mjuknat. Smaka av med soja och chilisås.

8

Servera Pad Thai toppad med skivor av den gröna delen av salladslöken, grovhackade jordnötter, koriander samt en limeklyfta och chiliflakes. Önskas extra hetta kan man servera med en passande stark sås vid sidan om.

Ingredients

Ingredienser
 200 g tofu
 1 msk maizena
 4 msk olja
 300 g risnudlar
 1 gullök
 3 vitlöksklyftor
 1 röd peppar, chili
 1 morot
 180 g böngroddar
 1 lime
 4 msk sojasås
 2 salladslökar
 100 g rostade och saltade jordnötter
 1 msk chiliflakes
Dressing
 1,50 msk socker
 2 msk tamarindpasta
 2 msk chilisås

Steg

Steg för steg
1

Press tofun i 30 minuter mellan två rena kökshunddukar med en tyngd ovanpå. Vätskan ska pressas ut och tofun bli fast. Skär tofun i 1 cm kuber. Häll över maizena så att kuberna täcks helt.

2

Lägg risnudlarna i blöt, följ anvisningarna på förpackningen.

3

Blanda samtliga ingredienser till dressingen i en skål.

4

Ställ wokpannan på högvärme och tillsätt önskad mängd matolja. När pannan och oljan är varm tillsätt tofun och sänk till medelvärme. Rör om då och då tills tofun är lätt gyllenbrun. Lägg över på ett fat.

5

Koka upp risnudlarna i 3 minuter eller tills de är mjuka, men inte genomkokta. Låt nudlarna rinna av och skölj under kallt vatten. Ställ åt sidan.

6

Hacka lök, vitlök och chili. Skala morot och skär den till mynt. Ställ wokpannan på högvärme och tillsätt önskad mängd matolja. När pannan och oljan är varm tillsätt lök, vitlök, chili och morot och fräs under omrörning i 3 minuter. Tillsätt nudlarna, dressing och en skvätt vatten och koka i några minuter tills alla grönsaker börjar mjuknar. Lägg i tofun och böngroddarna.

7

Pressa i saft från lime. Tillsätt sojasås och fräs tills grönsakerna har mjuknat. Smaka av med soja och chilisås.

8

Servera Pad Thai toppad med skivor av den gröna delen av salladslöken, grovhackade jordnötter, koriander samt en limeklyfta och chiliflakes. Önskas extra hetta kan man servera med en passande stark sås vid sidan om.

Vegansk pad thai

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *