Sveriges godaste korvstroganoff

KockJohan S.
RankingSvårighetsgradLätt

Korvstroganoff är en klassisker och välsmakande korvgryta i det svenska vardagsköket. God och enkel mat som går snabbt att tillaga!

Antal portioner4 portioner
Tillagning20 minTotal tid20 min

Ingredienser
 4 portioner ris
 500 g falukorv
 smör/matolja, att steka i
 2 gul lök
 salt
 svartpeppar
 4 msk tomatpuré
 1 tsk dijonsenap
 1 tsk sambal oelek
 2 dl matlagningsgrädde
 2 dl vatten
 1 kruka persilja

Steg för steg
1

Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

2

Skär korvstroganoff i strimlor och tärna gul lök.

3

Bryn i stekpanna på hög värme, ha gärna rikligt med smör eller matolja. Sänk värmen efter ett tag. Krydda med salt och peppar.

4

Blanda i tomatpuré, dijonsenap, samal oelek och rör runt.

5

Lägg på vatten och grädde och låt koka upp. Hacka i persiljan när såsen är färdig och rör runt.

6

Serveras med ris.

Ingredients

Ingredienser
 4 portioner ris
 500 g falukorv
 smör/matolja, att steka i
 2 gul lök
 salt
 svartpeppar
 4 msk tomatpuré
 1 tsk dijonsenap
 1 tsk sambal oelek
 2 dl matlagningsgrädde
 2 dl vatten
 1 kruka persilja

Steg

Steg för steg
1

Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

2

Skär korvstroganoff i strimlor och tärna gul lök.

3

Bryn i stekpanna på hög värme, ha gärna rikligt med smör eller matolja. Sänk värmen efter ett tag. Krydda med salt och peppar.

4

Blanda i tomatpuré, dijonsenap, samal oelek och rör runt.

5

Lägg på vatten och grädde och låt koka upp. Hacka i persiljan när såsen är färdig och rör runt.

6

Serveras med ris.

Sveriges godaste korvstroganoff

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *