Shakshuka med mycket hetta

KockJohan S.
RankingSvårighetsgradLätt

Shakshuka är en fantastisk maträtt från mellanöstern/nordafrika där ägg pocheras i en smakrik tomatsås. Serveras med varma pitabröd och hummus.

Antal portioner4 portioner
Tillagning50 minTotal tid50 min

Ingredienser
 1 gul lök
 matolja, till stekning
 3 vitlöksklyftor
 5 tomater
 2 chilifrukter, röda
 1 msk spiskummin, malen
 1 tsk koriander, torkad
 1 tsk svartpeppar
 1 tsk salt
 1 msk harissa
 2 msk tomatpuré
 2 dl ljus lager (även vatten går bra)
 1 kruka koriander
 4 ägg

Steg för steg
1

Tärna gul lök och stek i matolja på låg värme under lock i 15 minuter, rör runt lite då och då.

2

Hacka vitlök och tillsätt i kastrullen, rör runt. Stek i ytterligare 5 minuter.

3

Tärna tomaterna i grova bitar, hacka chilin och tillsätt tillsammans med kryddorna, harissa och tomatpuré. Rör runt ordentligt. Häll i ölen och koka upp. Sänk sedan värmen och låt puttra på låg värme i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och harissa. Hacka i koriandern.

4

När grytan är klar, gör små gropar och knäck i äggen. Var försiktigt så att äggulan inte går sönder. Lägg på lock och låt koka i några minuter tills äggen är klara.

5

Serveras med varma pitabröd och hummus.

Ingredients

Ingredienser
 1 gul lök
 matolja, till stekning
 3 vitlöksklyftor
 5 tomater
 2 chilifrukter, röda
 1 msk spiskummin, malen
 1 tsk koriander, torkad
 1 tsk svartpeppar
 1 tsk salt
 1 msk harissa
 2 msk tomatpuré
 2 dl ljus lager (även vatten går bra)
 1 kruka koriander
 4 ägg

Steg

Steg för steg
1

Tärna gul lök och stek i matolja på låg värme under lock i 15 minuter, rör runt lite då och då.

2

Hacka vitlök och tillsätt i kastrullen, rör runt. Stek i ytterligare 5 minuter.

3

Tärna tomaterna i grova bitar, hacka chilin och tillsätt tillsammans med kryddorna, harissa och tomatpuré. Rör runt ordentligt. Häll i ölen och koka upp. Sänk sedan värmen och låt puttra på låg värme i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och harissa. Hacka i koriandern.

4

När grytan är klar, gör små gropar och knäck i äggen. Var försiktigt så att äggulan inte går sönder. Lägg på lock och låt koka i några minuter tills äggen är klara.

5

Serveras med varma pitabröd och hummus.

Shakshuka med mycket hetta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *