Haricot verts med vermicelliris och tomatsås

KockJohan S.
RankingSvårighetsgradLätt

Antal portioner4 portioner
Tillagning30 minTotal tid30 min

Ingredienser
Tomatsås
 1 gul lök
 0,50 dl matlagningsvin, vitt
 6 tomater
 2 msk tomatpuré
 1 dl vatten
 några lagerblad
 3 vitlöksklyftor
 500 g haricots verts
 matolja till stekning
 salt
 svartpeppar
Vermicelliris
 3 dl basmatiris
 1 dl vermicelli
 1 tsk salt
 matolja till stekning
 vatten

Steg för steg
1

Hacka löken och stek med olja tills den blir genomskinlig. Häll på matlagningsvinet. Klyfta tomaterna och häll i tillsammans med tomatpurén och vatten. Koka upp tillsammans med lagerblad i 15 minuter.

2

Hacka vitlöken och stek i olja i en separat panna. Häll sedan i grytan tillsammans med hericots verts. Blanda runt, smaka av med salt och peppar, och sedan är det färdigt.

Ingredients

Ingredienser
Tomatsås
 1 gul lök
 0,50 dl matlagningsvin, vitt
 6 tomater
 2 msk tomatpuré
 1 dl vatten
 några lagerblad
 3 vitlöksklyftor
 500 g haricots verts
 matolja till stekning
 salt
 svartpeppar
Vermicelliris
 3 dl basmatiris
 1 dl vermicelli
 1 tsk salt
 matolja till stekning
 vatten

Steg

Steg för steg
1

Hacka löken och stek med olja tills den blir genomskinlig. Häll på matlagningsvinet. Klyfta tomaterna och häll i tillsammans med tomatpurén och vatten. Koka upp tillsammans med lagerblad i 15 minuter.

2

Hacka vitlöken och stek i olja i en separat panna. Häll sedan i grytan tillsammans med hericots verts. Blanda runt, smaka av med salt och peppar, och sedan är det färdigt.

Haricot verts med vermicelliris och tomatsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *