Belugapasta

KockJohan S.
RankingSvårighetsgradLätt

En krämig pasta med belugalinser och avokado.

Antal portioner4 portioner
Tillagning25 minTotal tid25 min

Ingredienser
 2 dl belugalinser
 salt
 400 g spaghetti
 4 avokador
 3 vitlöksklyftor
 1 citron, salt och zest
 1 kruka basilika
 2 dl kokvatten från pastan
 1 msk olivolja
Servera med
 2 dl riven parmesan
 nymalen svartpeppar

Steg för steg
1

Koka belugalinserna i en stor kastrull med rikligt saltat vatten i 10 minuter. Tillsätt spagettin och koka tills den är al dente enligt instruktionerna på förpackningen.

2

Skala och hacka vitlöken (fint) och avokadon (grovt). Mixa sedan tillsammans med saft och zest från citronen, basilikablad, kokvatten och olivolja tills det blir en slät grön sås.

3

När pastan är klar, häll av vattnet och blanda spagettin och linserna med såsen. Serveras med parmesan och svartpeppar.

Ingredients

Ingredienser
 2 dl belugalinser
 salt
 400 g spaghetti
 4 avokador
 3 vitlöksklyftor
 1 citron, salt och zest
 1 kruka basilika
 2 dl kokvatten från pastan
 1 msk olivolja
Servera med
 2 dl riven parmesan
 nymalen svartpeppar

Steg

Steg för steg
1

Koka belugalinserna i en stor kastrull med rikligt saltat vatten i 10 minuter. Tillsätt spagettin och koka tills den är al dente enligt instruktionerna på förpackningen.

2

Skala och hacka vitlöken (fint) och avokadon (grovt). Mixa sedan tillsammans med saft och zest från citronen, basilikablad, kokvatten och olivolja tills det blir en slät grön sås.

3

När pastan är klar, häll av vattnet och blanda spagettin och linserna med såsen. Serveras med parmesan och svartpeppar.

Belugapasta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *